Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovačka Crkva novčano pomogla stradalnicima potresa u Zagrebu i okolici

Dubrovnik (IKA)

Uz prvu obljetnicu potresa koji je pogodio Zagreb i okolicu u ožujku 2020. godine, Dubrovačka biskupija uplatila je 100.000,00 kuna pomoći Caritasu Zagrebačke nadbiskupije.

Iznos od 77.029,35 kn prikupili su građani s područja Dubrovačke biskupije, bilo da je riječ o izravnim uplatama na račun Caritasa Dubrovačke biskupije ili o milodarima prikupljenim na Nedjelju Caritasa, dok je ostatak dar Ordinarijata Dubrovačke biskupije.

„S obzirom na to da su posljedice potresa još uvijek vidljive, vjerujemo da će ova novčana pomoć zasigurno biti od pomoći stradalnicima. Ovom gestom želimo im poručiti da i dalje mislimo na njih, na  situaciju koju proživljavaju te da s ljubavlju pomažemo koliko možemo”, poručuju iz dubrovačkog Caritasa.

Caritas Dubrovačke biskupije odmah nakon strašnog potresa stavio se na raspolaganje Caritasu Zagrebačke nadbiskupije te je bilo planirano nekoliko aktivnosti kojima bi se omogućilo žiteljima dubrovačkog kraja da pomognu potresom stradalom stanovništvu Zagreba i okolice. Zbog pandemije i s njom povezanih epidemioloških mjera planovi se nisu mogli realizirati.