Budi dio naše mreže
Izbornik

Dubrovački Caritas u suradnji s Mihovilom Španjom za električna invalidska kolica mladom sugrađaninu

Dubrovnik (IKA)

Caritas Dubrovačke biskupije uključio se na platformu za donacije „Čini pravu stvar“ i u utorak 21. rujna 2021. postavio prvi izazov u suradnji s hrvatskim paraolimpijcem Dubrovčaninom Mihovilom Španjom koji poziva sve ljude dobre volje na prikupljanje novčanih sredstava za kupnju električnih kolica potrebnih jednom mladom sugrađaninu.

„Kao paraolimpijac sam se susreo s brojnim poteškoćama tijekom svojeg osobnog, ali i sportskog života. No, sve sam ih lakše prebrodio upravo zahvaljujući podršci dobrih ljudi u mojoj okolini, ali i onih koje nisam nužno poznavao. Nedavno sam čuo priču o mladom Dubrovčaninu kojemu su potrebna eklektična invalidska kolica- malo vozilo kojim može sam upravljati, za normalan život, a kojemu na žalost njegova obitelj ne može financirati taj veliki izdatak. Zbog toga pokrećem izazov u suradnji s Caritasom Dubrovačke biskupije s ciljem prikupljanja sredstava koja će omogućiti mojem sugrađaninu ispunjeniji i kvalitetniji život. Riječ je o 16 tisuća kuna koje će biti potpuno iskorištene za kupovinu kolica. Pozivam vas sve da se priključite izazovu svojim donacijama i tako direktno pomognete cilju ove kampanje. Koliki god ste iznos sposobni odvojiti, on će pomoći dostizanju krajnjeg cilja. Bilo kakvim sudjelovanjem pokazujete podršku jednoj mladoj osobi koja se susrela s poteškoćama u svojem životu, budite optimizam i pokazujete svoje veliko srce. Vjerujem da s našom kolektivnom podrškom možemo bitno poboljšati nečiji život!“, kaže Španja u svom pozivu.

Poziv se može poslušati na stranici platforme.

Tijekom prvog dana prikupljanja sredstava, 25 donatora pomoglo je akciju. Za električna kolica potrebno je prikupiti 16 tisuća kuna.

Platforma „Čini pravu stvar“ besplatna je za sve udruge i neprofitne organizacije na području Hrvatske. Svaki pojedinac može postaviti izazov za neki cilj za koji želi prikupljati novac, objaviti iznos koji je potrebno skupiti te navesti i do kada izazov traje.