Budi dio naše mreže
Izbornik

Duhovna obnova za ministrante kod franjevaca konventualaca

Zagreb (IKA)

Pod geslom „S Franjom k Isusu“ od 24. do 26. veljače 2023. u Samostanu Svetoga Duha u Zagrebu održana je duhovna obnova za ministrante od 12 do 17 godina koji se okupljaju u župama koje vode franjevci konventualaci.

Sudionici su pristigli iz Molvi, Novog Marofa, Zagreba i Šibenika.

Duhovnu obnovu vodio je odgojitelj sjemeništaraca na Svetom Duhu fra Zvonimir Pervan, zajedno sa sjemeništarcima, postulantima i bogoslovima Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca.

Bila je to prva duhovna obnova u organizaciji provincijskog Centra za promociju zvanja, nakon krize uzrokovane koronavirusom. To je bila prigoda da se ministranti iz raznih dijelova Hrvatske upoznaju i razmijene iskustva ministriranja.

Molitveno-katehetski program obogaćen je probama ministriranja u bazilici sv. Antuna Padovanskoga, gdje su sudionici i ministrirali u nedjelju na misi pro populo koju je predvodio župnik Župe sv. Antuna Padovanskoga i rektor bazilike fra Ivan M. Lotar.

U subotu su ministranti imali priliku upoznati se sa životom sv. Franje Asiškoga, osobito s njegovim Pravilom, čija se osamstota obljetnica nastanka obilježava ove godine. Sudionici su razmijenili mišljenja i iskustva o važnosti kreiranja pravila za svoj život i djelovanje, koje uvijek treba, poput onog Franjinog, biti utemeljno na Evanđelju i prožeto njime.

Istoga dana u kapelici Svetoga Duha sudjelovali su na misnom slavlju koje je predvodio provincijal fra Miljenko Hontić.

Duhovna obnova završena je u nedjelju 26. veljače nakon ručka s domaćim fratrima.