Budi dio naše mreže
Izbornik

Dva ljetna kampa u Grahovu – dječji i s Talijanima

Bosansko Grahovo (IKA)

U Bosanskom Grahovu su u tijeku dva ljetna kampa koja su započela 27. srpnja i trajat će tjedan dana, do 4. kolovoza.

Organizatori međunarodnog radnog kampa sa skupinom od 20-ak mladih volontera iz Italije su Udruženje građanki Grahovo i Dobrovoljno vatrogasno društvo Korita iz Bosanskog Grahova. Talijanski volonteri iz okolice Trevisa s mladima iz Grahova tjedan dana provode u radnim akcijama i druženju, a iskorisit će priliku za posjet prirodnim ljepotama i povijesnim znamenitostima grahovskog kraja i Hercegbosanske županije (Šatorsko jezero, divlje konje na Kruzima, Muzej i galeriju na Gorici).

Zahvaljujući kontaktima predstavnika talijanskog Caritasa u BiH i župe sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo, ova skupina volontera sa sjevera Italije već petu godinu u nizu dolazi u Bosansko Grahovo gdje organiziraju višednevne radne kampove pomažući rad Dječjeg dnevnog centra „Gnijezdo“, ali i socijalno ugrožene pojedince. Od ove godine njihova suradnja se proširila i na DVD Korita kojemu su pomogli u kupnji i opremanju objekta u kojemu će biti sjedište DVD-a i vatrogasni dom.

U isto vrijeme župa sv. Ilije proroka Bosansko Grahovo drugi put organizira ljetni kamp za djecu osnovnoškolskog uzrasta koji okuplja 20-ak djece iz Grahova, Drvara i Knina. Djeca su smještena u šatorskom naselju postavljenom za tu prigodu u dvorištu župne crkve u Obljaju, a program, kojeg vode animatori, je duhovnog, radnog i zabavno-rekreativnog karaktera.

Djeca se također druže i s gostima iz Italije s kojima će ići i na zajedničke izlete.