Budi dio naše mreže
Izbornik

U Varaždinu održan Festival Dobrog Pastira

Varaždin (IKA)

Varaždinska biskupija Nedjelju Dobroga Pastira obilježava jedinstvenim Festivalom Dobroga Pastira koji je nakon dvije godine stanke održan u nedjelju 8. svibnja, na Svjetski dan molitve za zvanja, u crkvi Dobrog Pastira u Varaždinu.

Festival je otvorio varaždinski biskup Bože Radoš.

Na 15. izdanju festivala nastupili su: Mješoviti zbor župe sv. Fabijana i Sebastijana iz Varaždina, Gabriela Šipek, pjevačko društvo mladih „Trinitas“ iz Ludbrega, Antonio Tkalec, Jasenko Horvat, Dalibor Prochazka, Andrej Grozdanov, Alan Hržica te Zbor mladih Varaždinske biskupije.

Tema ovogodišnjeg festivala bila je „Kad te Isus dotakne“. Osim glazbom, bio je prožet i svjedočkom notom. Naime, Dalibor Prochazka okupljenima je posvjedočio o svom iskustvu proživljene kliničke smrti. Naposljetku je napravio album Memento Mori s koji je ove godine osvojio glazbenu nagradu Porin za najbolji album popularne duhovne glazbe.

Kratko svjedočanstvo o svom obraćenju, odnosno odvraćanju od svijeta šoubiznisa i odlukom za isključivo bavljenje duhovnom glazbom, izrekao je Alan Hržica.

Festival je tradicionalno zaključen pjesmom „Krist na žalu“ koju su uglas otpjevali svi izvođači zajedno s publikom koja je ispunila crkvu Dobroga Pastira u Župi sv. Fabijana i Sebastijana u Varaždinu.

Festival Dobrog Pastira organizira povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i ministranata vlč. Siniša Dudašek, u suradnji sa župom domaćinom, a ove godine po prvi put u suradnji s urednikom glazbenog programa Hrvatskoga katoličkog radija Slavkom Nedićem koji je preuzeo ulogu umjetničkog ravnatelja festivala. Program je i ovog puta vodila urednica vjerskog programa HKR-a Tanja Maleš.

Domaći župnik Ivica Cujzek već je izrazio dobrodošlicu i na idući Festival Dobrog Pastira dogodine.