Budi dio naše mreže
Izbornik

Hod Franjevačke mladeži kroz župu Štivica

Štivica (IKA)

Hod Franjevačke mladeži Osječkog područnog bratstva počeo je u srijedu 26. srpnja u Kutjevu, a domaćini su im u petak 28. srpnja ujutro bili vjernici Župe svete Marije Magdalene u Štivici.

Dočekali su ih slavonski, srca širokog kao ravnica, počastili ih, pjevali, molili i družili se s njima. I Štivica ima framašicu, vjeroučiteljicu, Marinu Dedoević, koja je, studirajući u Đakovu, pet godina bila aktivna framašica pa je i ovih dana nastavila hod s Franjevačkom mladeži kroz svoju i druge župe. Nakon što se Franjevačka mladež okrijepila u prostoru štivičkog Vatrogasnog doma, uputili su se u župnu crkvu svete Marije Magdalene, gdje ih je pozdravio vrbovački i štivički župnik Valent Furjan, a Marina Dedoević govorila je o svom framaškom iskustvu u Đakovu. Nakon molitve Jutarnje iz Časoslova dotičnog dana, mladi hodočasnici pješaci uputili su se prema Davoru gdje ih je čekao ručak. Tu će provesti ostatak dana i prenoćiti.

Članovi bratstava Frame iz osječkog područja i njihovi duhovni asistenti okupili su se u Kutjevu odakle su krenuli na Hod koji će završiti u nedjelju 30. srpnja u Cerniku, a potom će se autobusima zaputiti prema La Verni i Asizu gdje će na blagdan Gospe od Anđela – Porcijunkulu, u srijedu 2. kolovoza, izmoliti potpuni oprost i sudjelovati na svečanoj misi.
Ovih dana framaši su na području Novokapelačkog i Novogradiškog dekanata.

Ove godine hodočašće se održava pod geslom „Stopama svetoga Franje“.