Budi dio naše mreže
Izbornik

HKS: U četvrtak u 12 sati prvi izravan prijenos mise na internetu

Zagreb (IKA)

Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu (HKS) u četvrtak 19. ožujka, na blagdan svetoga Josipa, točno u podne putem interneta bit će prenošena misa iz Sveučilišne kapele, priopćili su nam u srijedu 18. ožujka s HKS-a. Link će biti dostupan u četvrtak 19. ožujka ujutro. U nastavku je poziv sveučilišnog kapelana Odilona Singboa, upućen svim zainteresiranim vjernicima, kao i članovima akademske zajednice.

Dragi studenti, nastavnici, djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta i svi ljudi dobre volje!

Kao što se kaže kod mene u Africi, “Promjena zvuka bubnjeva poziv je na promjenu plesnih koraka.”
Pandemija COVID-19 donijela je dosta promjena u naše živote na svim razinama. No, u svim promjenama našeg života ne smijemo nikako previdjeti Boga i čovjeka, a suvremena tehnologija nam može upravo sada pozitivno pomoći.

Kao što je naš rektor već spomenuo u svom pismu upućenom svima nama, zahvaljujući dobroti, kreativnosti i požrtvovnosti naših informatičara i doc. dr. sc. Krunoslava Novaka, počev od četvrtka, 19. ožujka, svaki ćemo dan slaviti misu u našoj kapelici u 12 sati u izravnom prijenosu (live streaming).

Pozivam vas da budemo na taj način zajedno u molitvi za zdravstvene djelatnike i njihove obitelji, znanstvenike, oboljele i preminule.

Neka nam euharistija bude izvor naše snage i solidarnosti jedni s drugima.

Neka vas blagoslovi i čuva dobri Bog!

vlč. Odilon Singbo
sveučilišni kapelan