Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašća časnih sestara u Nacionalno svetište sv. Josipa

Karlovac (IKA)

U subotu 17. travnja u Hrvatsko nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu hodočastile su karmelićanke Božanskog Srca Isusova iz Hrvatskog Leskovca u Zagrebu, milosrdnice iz Grubišnog Polja i križarice iz Đakova.

“Koroni unatoč, odnosno baš zbog korone, mnogi traže duhovnu okrepu i duhovnu snagu na različite načine. Svjedoci smo virtualne duhovne ponude koju, pored mnogih, nudi i Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu. Svakodnevnim prijenosom misnih slavlja preko društvenih mreža, te internetske televizije NaSveJak, koje često prenose katoličke televizije sa zemaljskim signalom. Mnogi duhovni poticaji i liturgijska slavlja jesu razlog i mnogih pojedinačnih hodočašća svetom Josipu koje svakodnevno bilježi uprava Josipova svetišta u Karlovcu”, poručio je rektor Svetišta mons. Antun Sente ml.

Tako su u subotu 17. travnja Svetište sv. Josipa posjetile redovnice iz različitih dijelova Hrvatske, a u nedjelju 18. travnja u slavlju mise sudjelovale su i dvije majke sa svojim kćerima iz Marije Bistrice.

Premda su to male skupine ili zajednice od nekoliko Josipovih štovatelja, mons. Sente sve radosno dočekuje te im rado svjedoči o brojnim izmoljenim uslišanjima po zagovoru svetog Josipa.