Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće djelatnika i vanjskih suradnika HKS-a u Dolinu kardinala

Krašić (IKA)

Zaposlenici i vanjski suradnici Hrvatskoga katoličkog sveučilišta, zajedno su sa članovima svojih obitelji, hodočastili su u subotu 25. rujna u Krašić, rodno mjesto hrvatskoga blaženika Alojzija Stepinca, zagrebačkoga nadbiskupa, kardinala i mučenika, izvijestili su iz Hrvatskog katoličkog sveučilišta (HKS).

Nakon pobožnosti Križnoga puta, euharistijsko slavlje u župnoj crkvi Presvetoga Trojstva predslavio je sveučilišni kapelan vlč. Marko Čolić u zajedništvu s rektorom Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željkom Tanjićem, generalnim tajnikom HBK-a doc. dr. sc. Krunoslavom Novakom i doc. dr. sc. Odilonom Singbom.

HKS-ovce je dočekao i o Stepincu ukratko govorio upravitelj župe vlč. Ivan Vučak koji je sveučilišnoj zajednici darovao i sliku njezina zaštitnika. Naime, bl. Alojzije Stepinac zaštitnik je Hrvatskoga katoličkog sveučilišta kojem je sveučilišna zajednica ovom prilikom preporučila potrebe sveučilišne zajednice za blagoslovljenu novu akademsku godinu s obzirom da u ponedjeljak 27. rujna započinje nastava na studiju medicine.

Bilo je ovo drugi posjet Krašiću HKS-a koji je, baš kao i onaj 2012., također završio zajedničkim druženjem i blagovanjem. U zahvalu za 15 godina postojanja i djelovanja, u srpnju ove godine djelatnici i suradnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta hodočastili su i u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke, priopćili su u subotu 25. rujna iz Hrvatskog katoličkog sveučilišta.