Budi dio naše mreže
Izbornik

Hodočašće korisnika Caritasove Kuće „Da život imaju“ u Mariju Bistricu

Marija Bistrica (IKA)

Korisnici Kuće za mlade „Da život imaju“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije hodočastili su u subotu 29. svibnja u Hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Hodočasnike je primio bistrički župnik i rektor Svetišta preč. Domagoj Matošević. Pokazao im je Svetište i upoznao ih s njegovom poviješću. Zatim su u bazilici Majke Božje Bistričke sudjelovali na misi za hodočasnike, na kojoj je ministrirao Patrik iz Kuće za mlade. Rektor Matošević naposlijetku je hodočasnike počastio ukusnim objedom u jednom od bistričkih restorana.

„Kada nam je rektor Matošević protumačio simboliku bistričkog crnog kipa Blažene Djevice Marije, to me je jako dirnulo jer nas je na jednostavan način podsjetio što za nas vjernike znači Majka Božja. Drago mi je da smo imali i pobožnost križnoga puta na Kalvariji te da smo za vrijeme objeda mogli popričati o vlastitim dojmovima. Moje iskustvo ovoga hodočašća je jako lijepo, posebice zato što sam prvi put posjetila ovo Gospino svetište. Sve mi je bilo jako poučno i zabavno u isto vrijeme. Zahvalna sam svima koji su nas lijepo ugostili te nam tako priuštili ovo iskustvo“, rekla je dvadesetjednogodišnja hodočasnica Josipa.

U pratnji mladih iz Kuće „Da život imaju!“ bili su voditeljica Kuće Daniela Petković i psiholog Matija Trupinić.