Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvati u Nici proslavili Stepinčevo

Nica (IKA)

Hrvati u Nici su u nedjelju 14. veljače proslavili blagdan bl. Alojzija Stepinca – zaštitnika tamošnje Hrvatske katoličke misije.

Kako nisu bili u mogućnosti slaviti misu u čast blaženog mučenika Alojzija na sam dan njegove smrti 10. veljače, okupili su se na nedjeljnoj misi u crkvi sv. Ivana Bosca. Ondje se redovito sabiru na slavlja svake nedjelje, osim kad je to zbog mjera zaštite od koronavirusa bilo zabranjeno u cijeloj Francuskoj.

Sudjelovalo je četrdesetak vjernika, a misu je predslavio voditelj misije vlč. Stjepan Čukman. Zajedno su molili zagovor svoga nebeskog zaštitnika s nadom u njegovu skoru kanonizaciju. Vlč. Čukman u propovijedi je pozvao na molitvu osobito za mlade koji se gube u društvu u kojem žive i asimiliraju u njega, za roditelje da budu primjer svojoj djeci i svima s kojima se susreću poput Stepinca, te za starije da ostanu vjerni Bogu i svomu hrvatskom rodu do konca života.

Prijašnjih godina se nakon slavlja mise druženje nastavljalo za zajedničkim stolom, no ove godine zbog epidemije covida-19 to nije bilo moguće.