Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski Caritas dodjelom stambenog modula razveselio obitelj Perak iz Gline

Glina (IKA)

Jedan od više od stotinu stambenih modula, koliko ih je do sada postavljeno, dobila je obitelji Perak nastanjeni u Nuštarskoj ulici u Glini. Članovi Caritasova tima za dodjelu stambenih modula Ana Radić i Matija Skupnjak dostavili su ga ovih dana ovoj obitelji u potrebi, izvijestili su u četvrtak 18. veljače iz Sisačke biskupije.

Riječ je o velikoj obitelji koju čine Snježana i Veselko Perak, kćeri Manuela i Monika, baka Anđa, djed Pejo i teta Ivka. Budući da dom ove obitelji nije siguran za stanovanje, ovaj modul im je poput blagoslova.

Obitelj nije krila svoje oduševljenje profesionalizmom tima, jednako kao i brzinom realizacije same dodjele modula.

Misa za zaposlenike Hrvatskog Caritasa

Kako bi u modulu dočekali svjetliju i radosniju budućnost, obitelj je odmah pozvala domaćeg župnika vlč. Ivicu Mađera na blagoslov istog, a koliko je obitelj zahvalna Caritasu govori činjenica da su za sve njegove zaposlenike dali služiti misu na nakanu kako bi ih Bog čuvao u daljnjem životu i radu.

Ovaj projekt dodjele 200 stambenih modula stradalim obiteljima realiziran je posredstvom Caritasa Sisačke biskupije, a zahvaljujući projektu Hrvatskog Caritasa, Caritasa Internationalis, Malteškog reda i brojnih ljudi dobre volje, javljaju u četvrtak 18. veljače iz Sisačke biskupije.