Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski katolički radio počeo svakodnevno prenositi svetu misu

Zagreb (IKA)

Nakon poziva biskupa dijelu vjernika da se zbog širenja bolesti COVID-19 suzdrže od dolazaka na liturgijska slavlja i pobožnosti, Hrvatski katolički radio od ponedjeljka 16. ožujka, počeo je s emitiranjem posebnog programa tijekom kojeg će se svakodnevno prenositi sveta misa u 7 sati iz župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u Zagrebu te će se moliti za obranu od opasnog virusa.

Kako je za Hrvatsku katoličku mrežu izjavio remetski župnik o. Antonio Mario Čirko, raduje ga što je inicijativa za prenošenje misa iz svetišta zagovornice Hrvatske došla upravo od Hrvatskog katoličkog radija.

“Naime, već neko vrijeme ljudi nazivaju zbog ove situacije vezane uz koronavirus i boje se što će biti. Poticali su prijenos svetih misa jer, kako su rekli, upravo u misama traže svoje ohrabrenje i snagu”, kazao je župnik Čirko.

Osim prijenosa misnoga slavlja, slušatelji su pozvani svakodnevno s redakcijom HKR-a u podne, nakon Angelusa, na molitvu Bogu za pomoć, utjehu i spasenje koju su pripremili predsjednik Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE) kardinal Angelo Bagnasco i predsjednik Komisije biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) kardinal Jean-Claude Hollerich DI, a koja je dostupna na stranicama Hrvatske katoličke mreže.

Također, nakon krunice Božjeg milosrđa koja se već tradicionalno moli svakoga dana u 15 sati, pridružena je i molitva Gospi od zdravlja i svetom Roku za obranu od opasnog virusa na koju je u pismu upućenom kleru i vjernicima Zadarske nadbiskupije uputio zadarski nadbiskup mons. Želimir Puljić.

S obzirom na liturgijske odredbe o ograničenom broju vjernika koji smiju sudjelovati na misi, Hrvatski katolički radio prenosit će misno slavlje i prvog utorka u 19 sati iz crkve sv. Antuna na Svetom Duhu u Zagrebu kako bi poruka Sveca svega svijeta doprla do sve većeg broja vjernika.

Osim vjerskog programa, sadržajno je prilagođen i pojačan informativni program pa se tako slušatelje HKR-a svakoga sata, u vijestima informira o aktualnim događajima, priopćenjima i apelima Stožera civilne zaštite i Kriznog stožera RH koja se mogu pročitati i na istaknutim mjestu na stranicama Informativne katoličke agencije (IKA-e).