Budi dio naše mreže
Izbornik

Hrvatski sabor: Od ponedjeljka se svima na ulazu u zgradu mjeri tjelesna temperatura

Zagreb (IKA)

Svim osobama koje će od ponedjeljka 26. listopada ulaziti u zgradu Hrvatskoga sabora, mjerit će se tjelesna temperatura, doznaje se u petak iz Tajništva Hrvatskog sabora, prenosi Hina.

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković / Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Tjelesnu temperaturu mjerit će djelatnici saborske straže beskontaktnim toplomjerom.

U slučaju da osoba bude imala temperaturu višu od 37,2 Celzijeva stupnja, mjerenje će ponoviti. Ako i nakon toga temperatura bude viša od 37,2 Celzijeva stupnja, osoba neće moći ući u Hrvatski sabor, već će biti upućena kući te će se trebati javiti liječniku obiteljske medicine, poručeno je iz Tajništva Hrvatskog sabora.

Na tu mjeru Hrvatski sabor se odlučio zbog postojeće, pogoršane epidemiološke situacije zbog koronavirusa, a vodeći računa o zdravstvenoj sigurnosti i zaštiti.

Koronavirusom je bio zaražen predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, koji se oporavio i vratio redovitim obvezama, HDZ-ov zastupnik Josip Đakić koji se još oporavlja, prošli tjedan zaraza je potvrđena i SDP-ovu Franku Vidoviću zbog čega su u samoizolaciji završila trojica zastupnika i četiri službenice, izvještava Hina u petak 23. listopada.