Budi dio naše mreže
Izbornik

Humanitarni koncert SKAC-a za potrebe Zlatnog cekina, ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece

Slavonski Brod (IKA)

U organizaciji Studentskoga katoličkog centra - SKAC Slavonski Brod održan je u nedjelju 15. rujna u Slavonskom Brodu humanitarni koncert duhovne glazbe. Bio je to njihov treći u nizu humanitarni koncert - ove godine održan pod geslom 'Molitva za grad'.

Na trgu Ivane Brlić-Mažuranić brojni su Brođani, među kojima su bile i cijele obitelji, do kasnih večernjih sati slušali autorske pjesme izvođača Slavljeničkog tima Doma molitve iz Slavonskog Broda i Mateja Galića iz Osijeka te ostale poznate duhovne pjesme.

Volonteri SKAC-a dijelili su prigodne duhovne poruke, koje su sami izrađivali, a novčani prilozi bili su dobrovoljni.

Kako je želja organizatora da njihova molitva bude osjetna i u životu njihovih bližnjih u potrebi ove su godine prikupljene dobrovoljne priloge na koncertu namijenili za potrebe Zlatnog cekina, ustanove za rehabilitaciju i odgoj djece. Zahvalu organizatorima i svim donatorima uputio je na kraju ravnatelj Zlatnog cekina fra Ilija Jerković. Mladim volonterima riječi zahvale uputio je voditelj SKAC-a studentski kapelan Robert Farkaš. On je pohvalio inicijativu mladih da svoju vjeru svjedoče konkretnim djelima od kojih je jedan i taj humanitarni koncert kojim su, kako je rekao, pjesmom i slavili Gospodina i molili za svoj grad i njegove sugrađane. Mladi su iskazali želju da koncerti takve vrste u njihovom gradu ubuduće budu tradicija.