Budi dio naše mreže
Izbornik

Imam Mujkanović zahvalio nadbiskupu Devčiću na suradnji i podrški

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup Ivan Devčić primio je u četvrtak 25. travnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci bivšeg glavnog riječkog imama Hajrudina Mujkanovića koji je izrazio želju osobno zahvaliti nadbiskupu Devčiću na suradnji i podrški u proteklih 17 godina obnašanja službe glavnog imama u Medžlisu Islamske zajednice za Primorsko-goransku županiju.

Riječki nadbiskup izrazio je zahvalnost bivšem imamu Mujkanoviću na izvanrednoj suradnji, istaknuvši kako se iz te suradnje rodilo iskreno prijateljstvo. „Mogu biti doista Bogu zahvalan da smo imali takvog glavnog imama u Rijeci, iskrenog prijatelja, vjernog muslimana, kao što se i mi trudimo biti vjerni kršćani. Vidimo da nas to ne razdvaja nego spaja. Za naš kraj bilo je ovo prekrasnih 17 godina suradnje”, rekao je nadbiskup Devčić i izrazio želju da Islamska zajednica u Rijeci nastavi djelovati na tragu i dostignućima koja su postignuta za Mujkanovićeva mandata. Bilo je to lijepo vrijeme u kojemu je između ostaloga izgrađen Islamski centar, kazao je nadbiskup.

„Rijeka je grad po mjeri svakog čovjeka“, rekao je imam Mujkanović, dodavši da će naučeni model međuvjerske suradnje u Rijeci nastojati prenijeti i u švicarskom Zugu kamo u ponedjeljak odlazi. Zahvalio je svima u Ordinarijatu i Riječkoj nadbiskupija na suradnji, a osobito nadbiskupu Devčiću. “Bio je to više bratski odnos, očinski odnos riječkog nadbiskupa prema Islamskoj zajednici u Rijeci i prema meni. Vjerujem da će se takav odnos nastaviti na dobrobit svih vjernika koji žive u ovom prekrasnom gradu i županiji. Molim dragog Boga da nadbiskupu podari dobro zdravlje da i narednih godina uspješno vodi Riječku nadbiskupiju sa svojim suradnicima”, rekao je. Imam Mujkanović istaknuo je da vjeruje u nastavak suradnje s nadbiskupom Devčićem na polju međureligijskog dijaloga.

Riječki nadbiskup na kraju susreta izrazio je nadu za budućim susretima s imamom Mujkanovićem u Rijeci, kazavši kako su vrata Nadbiskupskog doma za njega, iskrenog prijatelja, uvijek otvorena.