Budi dio naše mreže
Izbornik

Iz Hvarske biskupije pobjednici su učenici Osnovne škole Supetar i Srednje škole Hvar

Solin (IKA)

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka, poznatije kao vjeronaučna olimpijada, za učenike osnovnih i srednjih škola iz Hvarske biskupije održana je u ponedjeljak 4. ožujka u Osnovnoj školi kraljice Jelene u Solinu.

Ovogodišnja vjeronaučna olimpijada održana je o temi Svjedoci Radosne vijesti u hrvatskom narodu”, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i Nacionalnoga katehetskog ureda Hrvatske biskupske konferencije. Vjeroučitelje i njihove mentore po dolasku je pozdravio pročelnik Katehetskoga ureda Mili Plenković, zaželjevši im puno uspjeha.

Prvo mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole iz Supetra na Braču s njihovom mentoricom Ivkom s. Robertinom Šašo, koji su se tako plasirali na državno natjecanje iz vjeronauka. Drugoplasirani su bili učenici Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira s mentorom Jadranom Bašićem, koji su na školskome natjecanju ostvarili najbolji rezultat među osnovnim školama iz Hvarske biskupije. Treće mjesto pripalo je učenicima Osnovne škole iz Milne s mentoricom Marijetom Radić. Pobjednici biskupijskoga natjecanja osvojili su 49 bodova, drugoplasirani 45,25 bodova, a trećeplasirani 41 bod.

Među srednjim školama prvo mjesto s 66,50 bodova osvojili su učenici Srednje škole u Hvaru s mentorom Ljubomirom Ladanom, dok je učenicima Srednje škole iz Bola na Braču s njihovim mentorom Jurom Matkovićem pripalo drugo mjesto s osvojenih 43,25 bodova. Osim odmjeravanja znanja u rješavanju testa, učenici su se natjecali u tomboli, a u završnome djelu u igri Tko želi biti Isusov milijunak.

Pobjednicima i ostalim sudionicima te njihovim vjeroučiteljima mentorima uručena su priznanja i pohvalnice za sudjelovanje uz prigodni dar Katehetskoga ureda Hvarske biskupije i škole domaćina. Nagrade i priznanja sudionicima je uručio član Povjerenstva za provedbu natjecanja vjeroučitelj Tomislav Budić, zahvalivši ih na sudjelovanju. Ovogodišnji pobjednici vjeronaučne olimpijade na biskupijskoj razini sudjelovat će na državnome natjecanju koje će biti održano od 3. do 5. travnja u Osijeku.