Budi dio naše mreže
Izbornik

Izdana građevinska dozvola za crkvu Drinskih mučenica u Goraždu

Goražde (IKA)

Služba za prostorno uređenje, stambeno komunalne poslove i raseljene osobe Grada Goražda izdala je rješenje o odobrenju za gradnju crkve blaženih Drinskih mučenica u Goraždu, čiji je investitor Vrhbosanska nadbiskupija, objavila je Radiotelevizija Herceg-Bosne.

Građevinska dozvola izdana je u godini obilježavanja 80. obljetnice stradanja i 10. obljetnice beatifikacije Drinskih mučenica. „U svemu tome ima mnogo simbolike, tako da je ova godina jako značajna za sve nas. Planirali smo ukroviti crkvu u ovoj godini, nadam se da ćemo do tada uspjeti izdati i monografiju župe Goražde“, rekao je župnik goraždanske Župe sv. Dominika Josip Tadić.

„Vjerujem da sam jedan od najsretnijih župnika jer su se nakon 64 godine, koliko je prošlo otkako nam je srušena crkva, stvorili preduvjeti i dobili smo građevinsku dozvolu“, što je iziskivalo mnogo rada, truda i troškova, dodao je.

„Ova radosna vijest o građevinskoj dozvoli nije obradovala samo mene kao župnika i svećenika u ovom gradu. Obradovala je vjernike katolike diljem svijeta koji poznaju Drinske mučenice i mole se i utječu se njihovom zagovoru.“

Gradnja crkve trebala bi početi uskoro. „Sve ide po planu i nadam se da bismo do srpnja mogli početi gradnju crkve“, rekao je župnik.

Zaključio je da će crkva biti „nešto veličanstveno“ za Vrhbosansku nadbiskupiju i Družbu sestara Kćeri Božje Ljubavi kojoj su pripadale i bl. Drinske mučenice, objavila je Radiotelevizija Herceg-Bosne.