Budi dio naše mreže
Izbornik

Izlet ministranata Dubrovačke biskupije

Mostar/Međugorje (IKA)

Biskupijski izlet ministranata Dubrovačke biskupije organiziran je u subotu 23. rujna. Na susretu je sudjelovalo 160 ministranata u pratnji svojih župnika, župnih vikara, redovnica, bogoslova i župnih suradnika.

Sudionici izleta posjetili su Mostar gdje su imali priliku posjetiti zvonik i franjevačku crkvu sv. Petra i Pavla. Ručak je upriličen u dvorani Studenskog centra Dompes kojeg također vode franjevci.

Izlet je zatim nastavljen odlaskom u Međugorje, gdje je bio planiran molitveni uspon na Podbrdo, no zbog kiše i sigurnosti djece, bio je prekinut. Zbog kišnog vremena, u dogovoru s franjevcima, osiguran im je prostor u dvorani Ivana Pavla II., koja se nalazi nasuprot crkve sv. Jakova. Tu su preko video zida, uz nazočnost brojnih drugih hodočasnika, pratili redovito misno slavlje, sudjelujući u popodnevnom molitvenom programu.

Animacijski program u autobusima održan je u zajedništvu voditelja i ministranata, a uključivao je molitvu, pjesmu i humor kao i kratko predstavljanje susreta i rada ministranata na pojedinim župama.

Biskupijski izlet ministranata jedan je od programa Vijeća za pastoral zvanja Dubrovačke biskupije i provodi se svake godine u jesenskim mjesecima. Destinacije izleta do sada su bile: Boka Kotorska, Split, Sinj i Šibenik.