Budi dio naše mreže
Izbornik

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja područja Petrinje, Gline i Siska

Zagreb (IKA)

Vijeće za elektroničke medije na svojoj sjednici u srijedu 20. siječnja 2021. godine donijelo je Odluku i objavljuje Javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja programa/sadržaja informativnog programa, stoji u priopćenju Agencije za elektroničke medije/Vijeća za elektroničke medije u srijedu 20. siječnja.

Bespovratna sredstva planirana su u Financijskom planu Agencije za elektroničke medije za 2021. godinu, a dodijelit će se pružateljima medijskih usluga radi produkcije tema s područja javnog informiranja i lokalnih tema (npr. komunalna, socijalna i druga pitanja od značaja za lokalnu zajednicu) sa sjedištem u gradovima Petrinja, Glina i Sisak kao gradovima koji su najteže pogođeni potresima.

Cilj dodjele bespovratnih sredstava jest proizvodnja programa radi informiranja stanovnika s područja pogođenog razornim potresom (pružanje informacija o dodjeli humanitarne pomoći, informacije o radu službi spašavanja i pomoći u kontaktu s lokalnim stanovništvom, proizvodnja i emitiranje specijaliziranih emisija s ciljem informiranja stanovništva o pravima na ostvarivanje pomoći i obnove razrušenih objekata, pomoć i informiranje o humanitarnim
projektima).

Ukupan iznos bespovratnih sredstava – milijun kuna

Sredstva koja će Agencija raspodijeliti za prispjele prijavljene projekte iznosi 1.000.000,00 kuna. Najmanji iznos koji se može dodijeliti za pojedini projekt iznosi 20.000,00 kuna, a najviši 300.000,00 kuna. Sredstva su namijenjena financiranju informativnog programa pružatelja medijskih usluga sa sjedištem u gradovima Petrinja, Glina i Sisak, kao gradovima koji su najteže pogođeni potresima pogođenog potresima, u razdoblju od dana objave ovog Javnog poziva do 31. prosinca 2021. godine.

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti pružatelji medijskih usluga (televizije, radija, pružatelji elektroničkih publikacija) sa sjedištem na područjima gradova Petrinje, Gline i Siska kao područjima najpogođenijima potresima.

Rok za prijavu 15 dana od datuma objave

Prijavu podnosi pružatelj medijske usluge sa sjedištem sa sjedištem u gradovima Petrinja, Glina i Sisak, prema Općoj prijavnici koja će se objaviti zajedno s ovim Javnim pozivom. Prijava mora sadržavati okvirni program s popisom programa/emisija kojima se namjerava ispuniti cilj naveden u točki I. ovog Javnog poziva.

Rok za prijavu je 15 dana od dana objave, navodi se u priopćenju Agencije za elektroničke medije (AEM)/Vijeća za elektroničke medije (VEM) od 20. siječnja, a koje potpisuje predsjednik Vijeća za elektroničke medije (VEM) Josip Popovac.

Opširnije informacije o ovom Javnom pozivu, uvjetima prijave odnosno potrebnoj dokumentaciji, možete pronaći na mrežnim stranicama Agencije za elektroničke medije.