Budi dio naše mreže
Izbornik

Redovni biskupski pohod biskupa Križića župama Udbinskog dekanata

Udbina (IKA)

Gospićko-senjski biskup Zdenko Križić pohodio je od 24. veljače do 8. ožujka u okviru redovnog biskupskog pohoda župe Udbinskog dekanata i župu Rakovica u Slunjskom dekanatu.

Biskup Križić pohodio je župe Gračac, Lovinac, Sveti Rok, Ričice, Palanku, Rudopolje, Plitvice, Udbinu, Podlapaču, Rakovicu, Donji Lapac, Boričevac, Korenicu i Bunić.

Redoviti biskupski pohod pojedinog dekanata odvija se svake pete godine, a biskup tako upoznaje život i okolnosti u kojima djeluju župe i javne ustanove.

Po dolasku u župe, župnici su upoznali biskupa sa stanjem u župi. Biskup je zatim pregledao i potpisao sve župne knjige, razgovarao sa župnicima, obišao crkve i groblja na kojima je posebno molio za sve preminule župljane.

Biskup Križić je u okviru biskupskog pohoda Udbinskog dekanata posjetio i načelnike općina Lovinac, Gračac, Udbina, Rakovica i Plitvička Jezera sa sjedištem u Korenici s kojima je razgovarao o trenutnim stanjima spomenutih lokalnih samouprava.

Biskup je pohodio dječje vrtiće, osnovne i srednje škole te se susreo s djecom i djelatnicima odgojno-obrazovnih ustanova.

Prigodom pohoda župama biskup se susreo sa članovima župnih pastoralnih vijeća, najbližim suradnicima župnika, s kojima je razgovarao o životu župne zajednice i potrebama župe.

Vrhunac svakog pohoda bilo je misno slavlje koje je biskup Križić, u zajedništvu sa župnicima, prikazivao za sve žive i pokojne župljane.