Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Krajewski putuje u Ukrajinu isporučiti vozilo hitne pomoći koje je donirao Papa

Vatikan (IKA)

Samo nekoliko tjedana nakon prvoga posjeta Ukrajini, apostolski milostinjar odlazi u Ukrajinu da bi u Lavovu isporučio vozilo hitne pomoći koje je darovao i blagoslovio papa Franjo, objavio je 26. ožujka Vatican News.

Kardinal Krajewski stigao u subotu ujutro u Rim iz Portugala, gdje je sinoć u svetištu u Fatimi napravio čin posvete čovječanstva, napose Rusije i Ukrajine, Bezgrješnomu Srcu Marijinu. Apostolski milostinjar je već na putu za Lavov u Ukrajini s kolima hitne pomoći, koje je donirao papa Franjo te ih proteklih dana i blagoslovio, potvrdio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice Matteo Bruni.

Po kardinalovu dolasku, vozilo će biti isporučeno gradskim vlastima, koji će ga dodijeliti objektu kojemu je najpotrebnije. Konkretna je to pomoć tamošnjem stanovništvu, koji se znatno povećao zbog velikog broja izbjeglica.

Pred Gospom Fatimskom sam tražio zaštitu Ukrajine, iskušane ratom, ali i za zadatak koji moram izvršiti, po Papinome nalogu, po povratku iz zemlje, kazao je kardinal Krajewski vatikanskim medijima. Ići ću srcem punim nade, ustvrdio je, nakon što je jučer zajedno s 15 tisuća vjernika u Fatimi molio istovremeno kada i papa Franjo u vatikanskoj bazilici.

Na posveti u Fatimi sudjelovalo je oko 25 biskupa, a među vjernicima je bio i portugalski predsjednik Marcelo Nuno Duarte Rebelo de Sousa.

Sav je narod sa mnom izgovarao Papinu molitvu, naglasio je apostolski milostinjar. Svi su držali tekst u rukama, iz Fatime se uzdignuo „vapaj mira“, tražeći čudo završetka rata u Ukrajini. Vjerom se zaustavlja rat, sa svom vjerom idem u Ukrajinu vidjeti konkretne posljedice čina posvete Mariji, rekao je kardinal Krajewski, prenosi Vatican News.