Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Parolin u DR Kongo i Južnom Sudanu u Papino ime

Vatikan (IKA)

Nakon odgode apostolskoga putovanja u Demokratsku Republiku Kongo i u Južni Sudan, papa Franjo odlučio je u Kinshasu i u Jubu poslati državnoga tajnika kardinala Pietra Parolina, prenosi Vatican News.

Posjet Papina državnog tajnika održat će se između 1. i 8. srpnja kao znak Papine blizine s dragim afričkim stanovništvom koje za sada neće moći osobno posjetiti, kako je rečeno početkom mjeseca, prihvaćajući zahtjev liječnika te da ne bi poništio rezultate terapija na koljenu koje su još uvijek u tijeku.
Kardinal Parolin predstavljat će papu Franju tamo gdje on, s „velikim žaljenjem“, ne može biti iz zdravstvenih razloga. Vrijeme posjeta podudara s vremenom u kojemu je Papa trebao biti na 37. apostolskom putovanju u tim afričkim zemljama.
To je još jedna gesta koja očituje Papinu žalost zbog toga što je morao odgoditi putovanje, te istodobno njegovu veliku želju da ne razočara očekivanja afričkoga naroda. Također je odlučio da slavi misu s rimskom kongoanskom zajednicom 3. srpnja, na dan kada ju je trebao slaviti u Kinshasi.