Budi dio naše mreže
Izbornik

Kardinal Puljić predvodio proslavu blagdana Gospe Lurdske – zaštitnice Vojne kapelanije u Travniku

Travnik (IKA)

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je u srijedu 9. veljače proslavu blagdana Blažene Djevice Marije Lurdske – zaštitnice vojne kapelanije u Travniku.

Kardinal Puljić svečanu misu predslavio je u župnoj crkvi u Potkraju, a s njime su suslavila devetorica svećenika. Na početku slavlja sve prisutne pozdravio je vojni kapelan u Travniku don Goran Kosić.

Predslavitelj je u propovijedi prisutne pozvao na bolje upoznavanje Gospinih ukazanja u Lurdu. „Gospina ukazanja u Lurdu bila su dar za Crkvu i vjernike. Sama poruka i sadržaj Lurda i danas je aktualna. Posebno u ovom vremenu pandemije kada je sve zahvaćeno strahom i neizvjesnošću. Kada je strah na djelu onda je sotona na djelu, kada je bilo koji grijeh na djelu onda je sotona na djelu. Blagdan Gospe Lurdske je ujedno i dan bolesnih, kako na tijelu tako i na duši. Gospin zagovor liječi sve rane i tegobe i potrebno je surađivati s Gospom u vjeri da bismo ozdravljali od svih rana i grijeha. Posebno nam je potrebno u našem društvu liječiti nepravde i sve ono što narušava mir u društvu i vjernom narodu. Samo jaka vjera i pouzdanje u Boga može nam pomoći da budemo jači u vjeri i tako svojim djelovanjem učinimo ovo društvo zdravijim“, poručio je kardinal Puljić.

Na kraju mise don Goran je zahvalio svima za sudjelovanje, a kardinalu Puljiću zahvalio je za sve što je učinio za katoličko dušobrižništvo u Oružanim snagama BiH. U ime vojne kapelanije u Travniku prigodni poklon kardinalu je uručio zapovjednik brigadir Slaven Blavicki.

U misi su osim vjerničkog puka sudjelovali i pripadnici OS-a BiH iz Travnika, Kiseljaka, Žepča, Sarajeva, Banje Luke, Doboja i Orašja na čelu sa zamjenikom ministra obrane Mijom Krešićem i generalom Tomom Kolendom.

Poslije mise uslijedilo je zajedničko druženje i okrjepa u župnom pastoralnom centru, objavila je KTA.