Budi dio naše mreže
Izbornik

Katehetska nedjelja u Punitovcima

Punitovci (IKA/TU)

Katehetska nedjelja, uz zaziv Duha Svetoga i blagoslov učenika i nastavnika povodom početka nove školske godine, proslavljena je 18. rujna u Župi sv. Ladislava, kralja ugarskoga, u Punitovcima.

Sudjelovali su učenici prvih razreda te djelatnici Osnovne škole „Josip Kozarac“ iz Josipovca Punitovačkog, kao i učenici i djelatnici područnih škola iz Punitovaca i Jurjevca Punitovačkog.

Misu je predslavio punitovački župnik Ivica Zrno. U homiliji se obratio prisutnim učenicima, od kojih je sedamnaestero prvašića. „Svi smo, na neki način, na početku. Bogu hvala na tome. U svemu treba gledati novu priliku. I vjerujem, ako se potrudimo, da ćemo se dokazati. Nadam se da ste slušali što nam Bog poručuje u svojoj riječi kroz sveto evanđelje. Draga djeco, vidimo da je veoma važno truditi se i raditi, jer ako ne pokušavamo i ako ne ulažemo, nema ni rezultata. Možemo to reći i školski – ako ne učimo, nema dobrih ocjena. Zato, u ovoj školskoj godini i u školi i u župi – budimo redoviti učenici. Posebno potičem da dolazite redovito na vjeronauk i svetu misu“, poručio je predslavitelj.

Također, župnik se obratio i roditeljima učenika. Potaknuo ih je da, uz ljudski i školski odgoj, ne zapuste vjerski odgoj. „A svjesni smo situacije današnjice, da se puno od nas traži. To je točno. I nije lako. Ali unatoč tome znajte izabrati prave vrijednosti za svoju djecu. Upitajmo se danas, odgovorno pred Bogom, gdje se On nalazi u mom životu, koliko mi je važan. Nemojte dopustiti da vam djeca odrastaju bez iskrenog kontakta s Gospodinom. Neka vam ne bude svejedno je li vaše dijete ostalo bez nedjeljne euharistije i bez tako potrebne vjerske pouke. U konačnici, tko su prvi odgojitelji? Pa vi, dragi roditelji! Sjetite se što ste obećali kod svetoga krštenja za svoju djecu. Evo pitanja: je li to samo izgovoreno obećanje ili je to vaš iskreni stav? U isto vrijeme, evo i poticaja učiniti sve kako bi moja riječ bila iskrena i odraz moje duše koja svakodnevno traži Boga. Ne smije nam biti svejedno“, kazao je propovjednik.

Na kraju slavlja, učenici prvih razreda prinijeli su k oltaru svoje školske torbe, koje je župnik zajedno s učenicima blagoslovio, a zatim je uslijedilo i zajedničko fotografiranje te druženje školskih djelatnika u župnoj kući.