Budi dio naše mreže
Izbornik

Katolički liječnici na Gornjem Gradu liturgijom proslavili Dan života

Zagreb (IKA)

Članovi Hrvatskoga katoličkog liječničkog društva proslavili su u nedjelju 7. veljače Dan života u Grkokatoličkom sjemeništu na zagrebačkom Gornjem Gradu.

Tim povodom liturgiju je predvodio biskupski vikar o. Daniel Vranešić. U homiliji vikar Vranešić izrazio je zahvalnost Crkve prema svim liječnicima, medicinskim sestrama i drugom osoblju koji savjesno i odgovorno pomažu cijelom društvu u jeku pandemije koronavirusa. „Mi u Crkvi veoma dobro vidimo koliki je vaš doprinos u suzbijanju pandemije. Prepoznajemo u vašem svakodnevnom djelovanju neizmjernu dobrotu i požrtvovnost koja će nakon pandemije trajno ostati u sjećanju našeg naroda. Štitite živote naših vjernika i na tome vam zahvaljujemo. Molimo za sve vas, dragi liječnici da vas Bog čuva i prati u vašem plemenitom poslanju“, rekao je o. Vranešić.

Po završetku liturgijskog slavlja u sjemenišnoj dvorani okupljene je pozdravio predsjednik HKLD-a dr. Rok Čivljak izrazivši zahvalnost Grkokatoličkom sjemeništu koje je u svojim prostorijama ugostilo članove i članice društva. Na kraju susreta biskupski vikar pozvao je predsjednika HKDL-a i sve članove društva da u skoroj budućnosti posjete i eparhijsko sjedište u Križevcima i grkokatoličke župe u Žumberku te se na taj način još bolje upoznaju s baštinom hrvatskih grkokatolika.