Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni duhovni impuls za mlade u HKŽ München

München (IKA)

U organizaciji Hrvatske katoličke župe München priređen je „Korizmeni duhovni impuls“ za mlade koji je predvodio fra Josip Repeša, promicatelj duhovnih zvanja Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja i duhovni asistent FRAMA-e, pod naslovom „Post srca i duše“.

Susret se održao u nedjelju 7. travnja u misijskoj kapeli Bl. Alojzija Stepinca u Münchenu.

Vrijeme korizme je tradicionalno obilježeno postom, pokorom i dobročinstvima. Vjernici se pokušavaju prilagoditi zahtjevima korizme svojim osobnim zavjetima. Ti zavjeti često dolaze u svoju krizu propitkivanja o svrsi odricanja. Potom se nestrpljivo očekuje kraj korizme i korizmenog odricanja.

Ako se korizmena obećanja i zavjeti ograničeni na kratko vrijeme korizme oni ostaju polovični, nedovoljni. Predavač je nazočne upoznao o pojmu posta srca i duše po kojem se tim postovima ispravnije postavlja odnos prema Bogu i bližnjemu. Takav post, ili pristup postu ne ostaje ograničen na vrijeme korizme nego može postati trajni stav osobnog čišćenja u odnosu prema drugima. Uz post usko je povezana molitva, dar Duha Svetoga koji nas nadahnuto vodi pravim smjerovima molitve koja posvećuje i potiče na prava dobra djela, prihvaćanja bližnjeg kao brata svoga.

Na kraju duhovnog nagovora fra Josip je upoznao nazočne s novostima rada na apostolatu novih duhovnih zvanja na koju su se nakanu svi na kraju susreta pomolili.