Budi dio naše mreže
Izbornik

Prvi Caritasovi stambeni moduli krenuli prema Banovini

Donji Kraljevec (IKA)

Prvi završeni stambeni moduli koje je izradila međimurska tvrtka Tehnix d. o. o. po narudžbi i u suradnji s Hrvatskim Caritasom krenuli su jutros iz Donjeg Kraljevca prema potresom pogođenim područjima i obiteljima koje su 29. prosinca u katastrofalnom potresu ostale bez krova nad glavom.

Ugovor o kupnji 100 stambenih modula kojima će Hrvatski Caritas, privremeno dok im se ne obnove ili sagrade nove kuće, stambeno zbrinuti ljude na području Banovine, potpisan je u petak 8. siječnja. Njime se Hrvatski Caritas, u suradnji s Caritasom Internationalis, Malteškim redom i donacijama vjernika, obvezao naručiti 100 stambenih modula. Spomenuti moduli pružaju osnovne uvjete za boravak četiri osobe, a za obitelji s više članova može se kombinirati i više modula, „slagati ih kao Lego-kocke“ kako bi obitelji mogle ostati zajedno i imati pristojan život.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa mons. Fabijan Svalina u četvrtak 14. siječnja je obišao obitelji u potresom pogođenim mjestima Strašnik, Sibić i Graberje koje će dobiti stambene module. Prve obitelji tako će kroz nekoliko dana imati tople i zaštićene uvjete života, a ostatak stambenih modula bit će isporučeno u idućih desetak dana.