Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put mladih grada Splita i molitveno bdjenje „24 sata za Gospodina“

Split (IKA)

Mnoštvo vjernika, pretežito mladih, s upaljenim svijećama molilo je u petak, 22. ožujka, pobožnost križnog puta ulicama grada Splita.

Tako su i javno posvjedočili pripadnost Katoličkoj Crkvi i živu vjeru u Spasitelja te još jednom dokazali da duhovni život u gradu doživljava procvat, posebice među mladima. U nošenju križa, čitanju i molitvi postaja sudjelovalo je 14 zajednica.

Pobožnost križnog puta, kojeg su organizirale redovničke zajednice grada Splita, započela je u crkvi Gospe od Zdravlja, gdje se molila prva postaja. Rijeka ljudi potom se dostojanstveno, moleći i pjevajući, uputila do rezidencije isusovaca na Manušu, a uslijedile su postaje: Đardin, crkva Sv. Dominika, katedrala Sv. Duje, Pjaca, Voćni Trg, Riva, crkva Sv. Frane, Prokurative, crkva Sv. Križa u Varošu, Ujevićeva poljana, samostan službenica milosrđa te ponovno crkva Gospe od Zdravlja.

Nakon pobožnosti križnog puta uslijedilo je misno slavlje, a potom i cjelodnevno molitveno bdjenje pod nazivom „24 sata za Gospodina“. Ono se u Splitu održava četvrti put, a završava u subotu 23. ožujka misom u 19 sati.