Budi dio naše mreže
Izbornik

Lipanjska duhovna obnova za svećenike Srijemske biskupije

Petrovaradin (TU) (IKA)

Ured za duhovnu formaciju svećenika Srijemske biskupije, na čelu s preč. Berislavom Petrovićem, organizirao je u srijedu 23. lipnja mjesečnu duhovnu obnovu za svećenike Srijemske biskupije i redovnike koji djeluju na području te biskupije.

Predvoditelj duhovne obnove bio je Zlatko Žuvela (OCD), otac karmelićanin iz Sombora.  Na početku duhovne obnove, odmah nakon molitve srednjeg časa, u ime organizatora sve okupljene pozdravio je preč. Berislav Petrović ističući vrijednost ovakvih susreta, kao i radost poradi odaziva predvoditelja duhovne obnove.

U svojim razmatranjima o. Zlatko Žuvela je je pozvao sve okupljene na razmatranje o liku i djelu svetoga Josipa.

“Nalazimo se u godini svetog Josipa. Od velike je važnosti traženje uzora u ovom tako dragom svecu. Ako analiziramo njegov život, vidjet ćemo da je bio prisutan u svim važnim trenucima za Svetu Obitelj. Stoga i zauzima posebno mjesto u nebu. Mi ga poznajemo kao skrovitoga sveca. Uvijek prisutan, uvijek se trudi i radi, a uvijek je ostao skrovit i ponizan. Zaista veliki primjer u koji se možemo i trebamo ugledati”, jedna je od poruka koju je o. Zlatko Žuvela poručio okupljenim svećenicima.

Duhovna obnova je zaključena zajedničkom molitvom u crkvi Sveti Juraj, mučenik. Prigodno su se molile litanije na čast svetom Josipu.