Budi dio naše mreže
Izbornik

Marijanski zavjet za Domovinu u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

Dvadesetak sudionika 8. zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu zajedno s o. Zdravkom Kneževićem, isusovcem na službi u Osijeku, stiglo je u petak 17. lipnja navečer u Slavonski Brod.

Istoga dana su u ranim jutarnjim satima nakon mise bili krenuli iz Svetišta Božjeg Milosrđa na Ovčari. Po dolasku u slavonskobrodsku župu Gospe Brze Pomoći pomolili su se u župnoj crkvi. Sa svetištem i čašćenjem Gospe Brze Pomoći sudionike je upoznala sestra uršulinka Ljiljana Radošević.

Hodočasnici put nastavljaju u subotu, 18. lipnja poslije jutarnje mise, prema Pleternici.

Cilj hodočašća je spojiti što veći broj važnijih marijanskih i drugih svetišta. Od Slavonije, preko Zagreba, Rijeke, i Dalmacije do zadnjeg odredišta u Dubrovačkoj biskupiji, s prolaskom kroz Bosnu i Hercegovinu. Hodočasnici u Dubrovnik planiraju stići 28. kolovoza.

Svaku etapu prelazi druga skupina hodočasnika, i prolazi unaprijed određenu rutu. Glavnoj ruti matici pridružene su priključne rute koje se s njom spajaju u najbližim svetištima. Glavna ruta prelazi cijelu Hrvatsku. Hodočasnički put, odnosno njegov glavni pravac od Osijeka do Dubrovnika, bez priključnih ruta, dug je oko 1700 kilometara.