Budi dio naše mreže
Izbornik

Medicinske sestre financirale i podijelile ručak korisnicima Pučke kuhinje

Zagreb (IKA)

Petnaestak medicinskih sestara iz Kliničke bolnice Sveti Duh u Zagrebu te Hrvatske udruge medicinskih sestara financiralo je u subotu 23. prosinca ručak u Pučkoj kuhinji na zagrebačkom Svetom Duhu te su volontirale pri podjeli istoga najpotrebnijima.

Glavna sestra KB Sveti Duh Tanja Lupijeri rekla je da su medicinske sestre pokrenule humanitarnu akciju prikupljanja donacija i poklona za korisnike Pučke kuhinje, koje su potom uz ručak podijelile korisnicima.

Kazala je da je Hrvatska udruga medicinskih sestara najstarija udruga u Hrvatskoj te će sljedeće godine obilježiti 90 godina svoga djelovanja. Osim stručnog usavršavanja, koje je primarna zadaća Udruge, medicinske sestre djeluju i u različitim humanitarnim i karitativnim akcijama. „Ono što nam je najvažnije je da potičemo naše članove da budu u zajednici što aktivnije i da šalju dobru poruku, a to je da medicinske sestre nisu samo u bolnici za naše pacijente, nego da su i u obiteljima i zajednici svima koji su potrebiti. I ovim činom želimo izaći iz svojih bolnica u javnost, u zajednicu, i tako svetkovinu Božića približiti onima koji su potrebiti i najranjiviji članovi našega društva“, zaključila je.

Voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović izrazio je zahvalnost medicinskim sestrama na ideji i njezinoj realizaciji. „Medicinske sestre su uvijek u službi humanosti i pomoći svim ljudima. Na ovaj način, dok se pripremamo za Božić, iskazale su još jednom svoju brigu za sve one koji dolaze u našu Pučku kuhinju“, poručio je te dodao da je siguran kako će spomenuta akcija biti poticaj i svima drugima da se uključe donacijom ili volontiranjem.

Provincijal Hrvatske provincije svetoga Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić zahvalio je medicinskim sestrama na održanoj humanitarnoj akciji te svima zaželio sretan i blagoslovljen Božić.

Prije i tijekom podjele ručka, pijanist Vitomir Ivanjek svirao je božićne pjesme.