Budi dio naše mreže
Izbornik

Međunarodna konferencija o trgovini ljudima

Rim (IKA)

Odjel za selioce i izbjeglice Dikasterija za promicanje cjelovitoga ljudskog razvoja organizira Međunarodnu konferenciju o trgovini ljudima koja će se održati od 8. do 11. travnja u Sacrofanu, na periferiji Rima.

Konferencija je prigoda za konkretnu raspravu o inicijativama u svrhu primjene Pastoralnih smjernica o trgovini ljudima koje je sastavio spomenuti odjel te odobrio Sveti Otac, i koje su 17. siječnja ove godine predstavljene novinarima, istaknuto je u priopćenju dikasterija, prenosi Vatican News. Svrha susreta je promicati šire i temeljitije razumijevanje pojave trgovine ljudima te pridonijeti djelovanju u njezinu suzbijanju, stoji u priopćenju.

Predviđa se sudjelovanje oko 200 osoba: biskupā, svećenikā, redovnikā i redovnicā, koordinatorā projekata i pastoralnih djelatnika, predstavnikā katoličkih organizacija i zaklada, te stručnjakā iz raznih krajeva svijeta. Prvoga dana 9. travnja govorit će se o seksualnom iskorištavanju, te svođenju na robu osoba koje su žrtve trgovine i njihovom uključivanju u ropski rad.

Drugoga dana 10. travnja u prvom planu bit će drugi oblici trgovine, kao što je prisilni brak, prosjačenje i trgovina ljudskim organima, a potom i postupci identifikacije i prevencije te trgovine. Posljednje teme o kojima će se govoriti bit će zaštita preživjelih i partnerstvo u odgovoru na taj problem, te strategija u pastoralnoj komunikaciji i suradnji s raznim katoličkim tijelima, nevladinim organizacijama, vladinim agencijama i međunarodnim organizacijama. Konferencija će završiti 11. travnja audijencijom kod Svetoga Oca.