Budi dio naše mreže
Izbornik

Milosrdne sestre sv. Križa posjetile Hrvatsku katoličku misiju Beč

Beč (IKA)

Hrvatska katolička misija u Beču ovoga vikenda, od 12. do 14. studenog, ugostila je tri milosrdne sestre sv. Križa: s. Mirjam Jerković, s. Mariangelu Markotić i s. M. Filoteu Hajek, novakinju na praksi.

Tih dana imale su priliku susresti se i upoznati s brojnim stanovnicima Beča koji su ondje doselili iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Sestre su sudjelovale na susretima krizmanika, Frame i mladih koji se okupljaju u župi te su doprinijele vođenjem kateheza, igrama, molitvom, pjesmom i svjedočenjem o svome pozivu. Osim toga, animirale su i svjedočile na nedjeljnim misama u Beču i na filijalama ove misije. Brojni mladi, a i odrasli sa svojim obiteljima pristupali su sestrama nakon ovih susreta s osjećajem zahvalnosti i s potrebom da s njima izmijene još riječi.
Sestre Mirjam, Mariangela iM. Filotea inače djeluju u zajednici na Sušaku, u Rijeci, gdje organiziraju pastoralne sadržaje – duhovne obnove za mlade i za žene, te tjedne molitvene susrete i jednodnevne duhovne obnove.

Nakon ovoga posjeta Hrvatskoj katoličkoj misiji u Beču, sestre poručuju: „Molimo za naše Hrvate u Austriji te za braću franjevce i sestre koji vode Hrvatsku katoličku misiju, da im Gospodin udijeli potrebne milosti kako bi u svim nevoljama ostali vjerni Kristu i svojoj Crkvi.“