Budi dio naše mreže
Izbornik

Ministranti iz Velike Gorice i Donje Lomnice pohodili Bogosloviju

Zagreb (IKA)

Zajednice ministranata Župe Navještenja BDM iz Velike Gorice i Župe Sv. Tri kralja iz Donje Lomnice, zajedno sa svojim župnikom, kapelanom i đakonima, posjetili su  subotu, 11. ožujka Nadbiskupsko bogoslovno sjemenište u Zagrebu, objavljeno je na mrežnoj stranici NBS-a.

U jutarnjim satima dočekali su ih odgojitelji vlč. Josip Đurin, vlč. Toni Potrebić i bogoslovi pete godine koji su im pripremili prigodan program.

Po dolasku, ministranti su se uputili u bogoslovsku kapelicu gdje su imali euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom gdje su molili za odvažnost novih navjestitelja Božjeg kraljevstva te zahvalili za dar ministrantskog služenja u svojoj župnoj zajednici. Nakon klanjanja, bogoslovi su ministrantima posvjedočili o životu u Bogosloviji i duhovnom pozivu te ih proveli kroz prostorije bogoslovnog sjemeništa.

Po obilasku Bogoslovije uslijedio je zabavni dio kroz društvene igre i nogometnu utakmicu. Završni dio susreta u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu bio je molitva Angelusa u bogoslovskoj kapeli te ručak i druženje s bogoslovima.