Budi dio naše mreže
Izbornik

Ministranti Porečke i Pulske biskupije hodočastili u Ludbreg i Varaždin

Ludbreg/Varaždin (IKA)

Oko 120 ministranata s nekoliko svećenika, u organizaciji vlč. Rikarda Lekaja, povjerenika za pastoral ministranata i duhovnih zvanja Porečke i Pulske biskupije i vlč. Siniše Dudašeka, povjerenika za pastoral ministranata i duhovnih zvanja Varaždinske biskupije, hodočastilo je u ponedjeljak 17. lipnja u ludbreško svetište i grad Varaždin.

U župnoj crkvi u Ludbregu slavljena je misa prije koje su sve nazočne pozdravili preč. Josip Đurkan, župnik i upravitelj svetišta, te vlč. Siniša Dudašek. Nakon mise i stanke za ručak, svi nazočni su se uputili prema zavjetnoj kapelici, gdje im je o njoj govorio preč. Đurkan.

Nakon Ludbrega, ministranti su posjetili Varaždin, a prva postaja je bila župna crkva Sv. Nikole koju im je predstavio župni vikar vlč. Silvio Košćak, a o samome gradu govorio je vlč. Dudašek. Potom su obišli crkvu Rođenja Isusova, gdje im je o crkvi, samostanu, redovništvu i o svome osobnom pozivu govorila s. Damjana Mihaela Barbarić.

Nakon kratke šetnje gradom, hodočašće je završilo u katedrali, gdje im je o njoj govorio preč. Mario Kopjar, kanonik kantor Stolnog kaptola i predstojnik Ureda za liturgijski pastoral i sakralnu arhitekturu.

Hodočašće je završilo molitvom za potrebe Crkve, osobito za nova i postojeća duhovna zvanja.