Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica HKLD-a Osijek u Nadbiskupskom vikarijatu

Osijek (IKA/TU)

Članovi osječke podružnice Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD) su u kapelici Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, u utorak 14. lipnja 2022., proslavili svetu misu zahvalnicu za sve primljene milosti.

Sudjelovalo je 15-ak katoličkih liječnica i liječnika.

Duhovnik podružnice izv. prof. dr. vlč. Davor Vuković u propovijedi im je govorio o pozivu na koji ih je pozvao Isus Krist, da budu savršeni i milosrdni poput Oca nebeskog.

Riječ je o nasljedovanju Isusa Krista u idealima koji nadilaze čisto ljudske snage: ljubiti neprijatelja, blagoslivljati one koji ih proklinju, moliti za one koji ih zlostavljaju, činiti dobro onima koji im čine zlo. Bez vjere to je nemoguće, iznad ljudskih snaga. Ipak, taj put je moguć u svjetlu vjere i dubokog unutarnjeg odnosa sa živim Bogom, s Isusom Kristom koji snagom svoga Duha potpomaže njihovu nemoć i slabost.

Vlč. Vuković ohrabrio je prisutne činjenicom da su mnogi sveci kroz povijest nasljedovali Krista i tako pokazali da je moguće nasljedovati kršćanski put savršenosti. Pacijenti, ali i liječnici u ambulantama i bolnicama potrebiti su svjedočanstva milosrdne i nesebične Božje ljubavi, naglasio je.

Nakon slavlja, članovi osječke podružnice HKLD-a nastavili su prijateljsko druženje uz bratski agape u prostorima Vikarijata.