Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica maturanata sesvetskih srednjih škola

Zagreb (IKA)

Misno slavlje u petak, 24. svibnja 2024. predvodio je u Župi Svih svetih u Sesvetama povjerenik za mlade Zagrebačke nadbiskupije vlč. Filip Šešek.

Sesvetski maturanti Gimnazije Sesvete, Srednje škole Jelkovec i Glazbene škole Zlatka Grgoševića okupili su se na misnome slavlju kako bi zahvalili Bogu na podarenim darovima njihovog srednjoškolskog obrazovanja.

Vlč. Filip je u propovijedi okupljenim maturantima poručio da je važno Boga osluškivati u svome životu, prijateljevati s Njime te da se na Gospodina uvijek mogu osloniti i tražiti pomoć u životu, pogotovo u prijelaznim trenucima života.

Školski zbor Gimnazije Sesvete predvodio je pjevanje na misnom slavlju te su učenici čitali misna čitanja.

Maturanti su kazali da su zahvalni na takvome zajedništvu i Božjoj prisutnosti koju su osjetili tijekom misnog slavlja. Zahvalili su Bogu za svoj srednjoškolski dio života tijekom kojeg im je Gospodin podario mnoga prijateljstva i uspomene koje neće zaboraviti, profesore, putovanja, znanje, ali i čovječnost.

Misa zahvalnica maturanata započela je u Sesvetama prije točno 10 godina na inicijativu župnika Maria Miglesa i tadašnjih ravnatelja sesvetskih škola.