Budi dio naše mreže
Izbornik

Mješoviti župni zbor svete Cecilije na hodočašću bl. Mariji Propetog

Valpovo/Blato (IKA)

Članovi mješovitog župnog zbora svete Cecilije iz Valpova hodočastili su bl. Mariji Propetog Petković od 18. do 21. kolovoza u Blato, njezino rodno mjesto. Valpovčani su rado hodočastili „svojoj“ Blaženici jer njezine sestre djeluju u Valpovu od 1954. godine.

Tijekom hodočašća zbor je pjevao na dva misna slavlja u samom svetištu bl. Marije Propetog koje se nalazi u samostanu sestara Kćeri Milosrđa, u Kući matici. U nedjelju, 21. kolovoza zbor je animirao svečano misno slavlje na kojemu je don Mišo Pecotić uveden u službu župnog vikara u Župu Svih svetih u Blatu. Misno slavlje predvodio je tamošnji župnik don Željko Kovačević u koncelebraciji s don Mišom i vlč. Lukom Ćosićem, župnim vikarom u Valpovu, koji je tom prigodom propovijedao. Misa se preko radijskog kanala uživo prenosila na Radio Blatu te hrvatskim iseljenicima u Australiji.

Pjevači su se na hodočašću ujedno oprostili sa s. M. Danijelom Škoro, koja je nakon devet godina službe u Valpovu dobila premještaj u Blato. Tijekom svoje službe s. Danijela obavljala je službu katehistice i orguljašice pri župi te je radila kao vjeruočiteljica u Osnovnoj školi M. P. Katančića. Osim Mješovitog zbora, s. Danijela vodila je i Dječji zbor „Mirjam“ te Zbor mladih Benedicta. Svojom kreativnošću i vedrinom oko sebe je okupila velik broj djece koja su upoznala i uzljubila Isusa.

Pri povratku u Valpovo hodočasnici su kratko zastali u Međugorju, a za financijsku pomoć u organizaciji puta zahvaljuju gradonačelniku Valpova Matku Šutalu, đakovačko-osječkom pomoćnom biskupu Ivanu Ćuriću i župniku vlč. Zvonku Mraku.