Budi dio naše mreže
Izbornik

Momčad „Sveti Lovro“ iz Petrinje pobjednik KMNL-a „Brat Bonifacije Pavletić“

Petrinja (IKA)

Momčad „Sv. Lovro“ iz Petrinje osvojila je u nedjelju 19. svibnja 2024. peto izdanje Katoličke malonogometne lige „Brat Bonifacije Pavletić“, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Završnica je odigrana u Dvorani OŠ Mate Lovraka u Petrinji pobjedom u finalu. Pobjednici su u finalu rezultatom 2:0 svladali momčad „Pohod Blažene Djevice Marije“ iz Topuskog.

Ove godine u ligi se natjecalo dvanaest momčadi iz Sisačke biskupije. Momčad „Sv. Lovro“ očekuje nastup na 18. Nacionalnoj završnici KMNL-a koja će biti odigrana u Zagrebu od 31. svibnja do 2. lipnja.

U utakmici za treće mjesto momčad „Sv. Lovro Mučenik“ iz Petrinje pobijedila je rezultatom 6:0 momčad „Sv. Antun Padovanski“ iz Volodera.

Finalni dan KMNL-a „Brat Bonifacije Pavletić“ protekao je u sportskom duhu, a prije svake utakmice održana je zajednička molitva.

Nastup u završnici su kroz sezonu izborile župe iz Gline, Topuskog, Siska, Petrinje i Volodera.

Poredak nakon finalnog turnira je:

  1. Sv . Lovro, Petrinja
  2. Pohod Blažene Djevice Marije, Topusko
  3. Sv. Lovro Mučenik, Petrinja
  4. Sv. Antun Padovanski, Voloder
  5. Sv. Ivan Nepomuk, Glina
  6. Uzvišenje Svetoga Križa, Sisak
  7. Sv. Kvirin, Sisak

Uz dodjelu medalja i prijelaznog pehara najboljim momčadima, prilikom svečanosti proglašenja nagrađeni su i najbolji pojedinci. Najbolji strijelac je Dario Abramović iz momčadi „Pohod Blažene Djevice Marije“ iz Topuskog s 18 pogodaka tijekom cijele sezone.

Najboljim igračem proglašen je Daniel Matković, a nagradu za najboljeg vratara dobio je Hrvoje Sekulić iz pobjedniče momčadi. Nagrada za fair play pripala je drugoj petrinjskoj momčadi „Sv. Lovro Mučenik“.

Nagrade pobjednicima dodijelili su petrinjska gradonačelnica Magdalena Komes te predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije i Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić.

Voditelj lige Vlado Sučec kratko se osvrnuo na sezonu. „Ova sezona je bila jako važna jer je prošle godine kod nas održana nacionalna završnica. Sve je održano u fair play duhu i to nam je izuzetno važno. Nadamo se i dobrom rezultatu za dva tjedna u Zagrebu.“

Svim momčadima čestitao je i biskupijski povjerenik za mlade vlč. Marijan Štingl. Pobjedničkoj momčadi poželio je puno uspjeha u nacionalnoj završnici, koja će biti odigrana krajem svibnja i početkom lipnja u Zagrebu zajedno s predstavnicima iz još deset biskupija.