Budi dio naše mreže
Izbornik

Muslimani u povodu Bajrama darivali kuće za djecu u Hrvatskom Leskovcu i Brezovici

Zagreb (IKA)

Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First u povodu Bajrama u ponedjeljak 17. svibnja donirali su pakete voća i slatkiša štićenicima Kuće sv. Josipa za nezbrinutu djecu u Hrvatskom Leskovcu te štićenicima Caritasove Kuće za djecu s tjelesnim i mentalnim oštećenjima „Bl. Alojzije Stepinac“ iz Brezovice.

U Kući sv. Josipa o tridesetoro djece bez adekvatne roditeljske skrbi brinu časne sestre karmelićanke. U Kući „Bl. Alojzije Stepinac“ Caritasa Zagrebačke nadbiskupije nalazi se sedamdesetak štićenika.

Zahvaljujući na donaciji, s. Katarina Pišković iz Kuće sv. Josipa je rekla „da su i ove godine povodom blagdana Ramazan Mubarek članovi Ahmadije i udruge Humanity First obdarili djecu i mlade iz Kuće sv. Josipa iz Hrvatskog Leskovca“.

„Donirali su nam pakete prehrambenih proizvoda, voća i slatkiša. Iskreno smo zahvalni za dosadašnju podršku, konkretnu materijalnu pomoć, na suradnji s našom Kućom te na svjedočenju kako postoje dobri ljudi koji svijet čine ljepšim i sigurnijim mjestom za sve one kojima je to potrebno“, istaknula je s. Katarina.

„Ostajemo zahvalne i u trajnoj molitvi pred dobrim Bogom za sve one koji su otvoreni za dobro!“, naglasila je s. Katarina iz Kuće sv. Josipa.

Voditeljica Caritasove Kuće „Bl. Alojzije Stepinac“ u Brezovici Ivana Kokić Ajazaj je također zahvalila na donaciji.

„Od srca zahvaljujemo našim dragim susjedima iz Ahmadije i Humanity Firsta na donaciji voća i slatkiša koje su poklonili djeci s višestrukim teškoćama, a koja žive u Caritasovoj Kući ‚Bl. Alojzije Stepinac‘ u Brezovici. Ahmadija muslimanski džamat Hrvatska i udruga Humanity First ima ‚srce koje zna i hoće ljubiti‘, a mi smo im na tome zaista zahvalni!“, naglasila je voditeljica Kokić Ajazaj.

Imam muslimanske zajednice Ahmadija Hrvatska Munawwar Muhammad Khan rekao je da je slogan te zajednice „ljubav za sve i mržnja ni za koga“ te će stoga i dalje sudjelovati u humanitarnim akcijama.