Budi dio naše mreže
Izbornik

MVEP RH: Povratak 13 hrvatskih državljana iz Tirola

Zagreb (IKA)

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) preko mreže diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske nastavlja s repatrijacijom, odnosno povratkom hrvatskih državljana u Hrvatsku. Veleposlanstvo RH u Beču u suradnji s nadležnim austrijskim tijelima dogovorilo je repatrijaciju hrvatskih državljana koji se privremeno nalaze u saveznoj državi Tirol, a borave u mjestima koja su pod striktnom karantenom, stoji u priopćenju Ministarstva od nedjelje 29. ožujka.

U zajedničkoj koordinaciji veleposlanstava Republike Hrvatske i Republike Slovenije u Beču, u popodnevnim satima omogućen je polazak 13 hrvatskih državljana autobusom prema austrijsko-slovenskoj granici, odakle su nastavili put do Hrvatske.

S obzirom na mjere Vlade Republike Austrije u borbi protiv širenja COVID-19 virusa savezna zemlja Tirol nalazi se pod karantenom, a za neka mjesta postoji i dodatni postroženi režim potpune izolacije (uključujući i mjesta u Pauznaunkoj dolini Ischgl, Galtür te St. Anton itd.). Za kretanja i napuštanje mjesta boravka moraju se ishoditi višestruka odobrenja odnosno dozvole od nadležnih austrijskih tijela.

Veleposlanstvo RH u Beču nastavlja predano raditi na što skorijoj repatrijaciji ostalih hrvatskih državljana, kao i pružati svu drugu pomoć hrvatskim državljanima na području Republike Austrije.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ovim putem zahvaljuje svim nadležnim državnim tijelima Republike Slovenije te austrijskim vlastima na velikom angažmanu i profesionalnosti u organizaciji brzog povratka 13 hrvatskih državljana u Hrvatsku.