Budi dio naše mreže
Izbornik

Na Boninovu održano druženje Ukrajinaca uz župni Caritas iz Mlina

Dubrovnik (IKA)

Nakon kratke ljetne stanke, izbjeglice iz Ukrajine koji se trenutno nalaze u Dubrovniku, okupili su se u ponedjeljak 25. rujna 2023. na druženju u Župa sv. Petra na Boninovu.

U zajedništvu sa s. Marinelom Žuro s Boninova, Caritasovim djelatnicima i volonterima te članicama župnog Caritasa iz Mlina Marijom Miloslavić i Lanom Bautović Benić, Ukrajinci su popili kavu, pojeli kolače i u razgovoru razmijenili iskustva. Okupljena djeca sudjelovala su u kreativnim aktivnostima.

Naime, svakog mjeseca članovi nekog drugog župnog Caritasa pobrinu se za pripremu kolača te sudjeluju na druženju, a u rujnu je to učinio župni Caritas iz Mlina čiji članovi su se pridružili susretu.

S. Marinela zaslužna je za kreativne aktivnosti s djecom, a Caritasova djelatnica Tereza Buconić koordinirala je aktivnostima projekta s osobama iz Ukrajine.

Druženje je organizirano u okviru psihosocijalnih i integracijskih aktivnosti koje Caritas Dubrovačke biskupije provodi kroz projekt američkog Caritasa (CRS) i Hrvatskog Caritasa „Pomoć za Ukrajinu“.