Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Aldo Cavalli imenovan apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje

Sarajevo (IKA/KTA)

Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini je u subotu 27. studenoga 2021. priopćila da je sveti otac Franjo imenovao nadbiskupa Aldu Cavallija, dosadašnjeg apostolskog nuncija u Nizozemskoj i stalnog predstavnika Organizacije za zabranu kemijskih oružja, novim apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis, što je istovremeno objavio i Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi KTA.

Mons. Aldo Cavalli rođen je u mjestu Lecco u Italiji, 18. listopada 1946. Za svećenika je zaređen 18. ožujka 1971. u Bergamu. Nakon studija na Papinskoj crkvenoj akademiji, u diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1979. godine.

Papa Ivan Pavao II., 2. srpnja 1996. imenovao je naslovnim nadbiskupom biskupije Vibo Valentia. Zaređen je za biskupa, 26. kolovoza 1997. u katedrali u Bergamu.

Imenovan je apostolskim delegatom u Angoli i apostolskim nuncijem u Demokratskoj Republici Sveti Toma i Prinsipe. Nakon što je delegatura u Angoli uzdignuta na razinu apostolske nuncijature, mons. Cavalli je u toj zemlji obnašao službu apostolskog nuncija. Dana 29. listopada 2007. papa Benedikt XVI. imenovao ga je apostolskim nuncijem u Kolumbiji, a 16. veljače 2013. papa Benedikt XVI. apostolskim nuncijem na Malti te kasnije i apostolskim nuncijem u Libiji. Dana 21. ožujka 2015. papa Franjo imenovao ga je apostolskim nuncijem u Nizozemskoj.