Budi dio naše mreže
Izbornik

Najavljen Hod za život u Splitu

Split (IKA)

Građanska inicijativa Hod za život Split najavila je na konferenciji za medije u ponedjeljak 16. svibnja četvrto izdanje splitskog Hoda, koji će se održati u subotu 21. svibnja.

Okupljanje sudionika bit će u 10 sati na Rivi, a u 10:30 povorka će krenuti Zapadnom obalom prema parku Zvončac, gdje građane uz okrjepu očekuje prigodni program.

Član inicijative Miro Vuković istaknuo je da je geslo ovogodišnjeg Hoda za život Život je zakon koji je zajednički svim Hodovima za život koji se ove godine održavaju u 11 gradova diljem Hrvatske. Također je kazao da pružaju podršku liječnicima i zdravstvenom osoblju koji poštuju dragocjenost ljudskog života.

Iva Pavić istaknula je da se Hodom za život štiti pravo na život svakog ljudskog bića od začeća do prirodne smrti. Pavić je dodala da je pravo na život temeljno ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava. Također je istaknula da su i među ciljevima Hoda za život zaštita dostojanstva i drugih socijalno osjetljivih skupina s kojima volonteri Hoda za život surađuju.