Budi dio naše mreže
Izbornik

Naknadna imenovanja i razrješenja svećenika u Riječkoj nadbiskupiji

Rijeka (IKA)

Na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova. Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2020.

Don Ivan Kordić SDB razriješen je službe župnika Župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Don Šime Zubović SDB razriješen je službe župnog vikara Župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Vlč. Vjekoslav Kovač razriješen je službe župnika Župe Svete Obitelji u Rijeci, te je imenovan župnikom in solidum Župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Vlč. Marinko Kajić razriješen je službe župnika župe sv. Jelene Križarice u Kastvu, te je imenovan župnikom in solidum Župe sv. Antuna Padovanskog u Rijeci.

Vlč. Ivan Mandić imenovan je župnikom Župe sv. Jelene Križarice u Kastvu.

Vlč. mr. Đuliano Trdić razriješen je službe župnika župa sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu, te je imenovan župnikom Župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici.

Vlč. Domagoj Duvnjak imenovan je župnim upraviteljem u župama sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu.

Don Niko Sošić SDB razriješen je službe župnika Župe sv. Josipa u Rijeci.

Don Josip Petrčić SDB imenovan je upraviteljem Župe sv. Josipa u Rijeci.

Don Danijel Dragičević SDB imenovan je župnim vikarom Župe Marije Pomoćnice u Rijeci.

Vlč. dr. Nikola Vranješ imenovan je teološkim ekspertom i savjetnikom u Uredu za pastoral Riječke nadbiskupije, stručnim suradnikom i savjetnikom za nadbiskupijski mjesečnik Zvona, te nadbiskupijskim pomoćnim ceremonijarom.