Budi dio naše mreže
Izbornik

Četvrti dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Garčin/Štefanje (IKA)

Članovi Franjevačke mladeži nastavili su u srijedu 27. srpnja svoje hodočašće na tri rute po Hrvatskoj u okviru XXVII. Hoda Franjevačke mladeži (Frama).

Članovi Osječkog područnog bratstva Frame stigli su u Garčin i smjestili se u dvoranu. Nakon što su se okrijepili tjelesno, uslijedila je i duhovna okrjepa. Počeli su s nagovorom fra Ivana Crnkovića o važnosti svećenika u Crkvi. Vrhunac dana bilo je slavlje mise.

Članovi Zagrebačkog područnog bratstva Frame četvrti dan Hoda započeli su u ranim jutarnjim satima. Ruta je bila duga 20 kilometara, od Bjelovara do Štefanja. Imali su stanku u mjestu Narta gdje ih je dočekala okrjepa i molitva Jutarnje.

Malo nakon podneva, stigli su do odredišta u Štefanje. Ručali su te se smjestili u Vatrogasni centar Štefanje. Popodnevni program započeli su riječima dobrodošlice župnika Župe sv. Stjepana. Uslijedio je nagovor fra Franje Vuka o temi „Žrtveni karakter Euharistije“. O temi su nastavili razgovarati u radu po skupinama. Sa župljanima su izmolili krunicu i proslavili misu koju je predvodio fra Franjo Vuk. Sudionici su večernji program nastavili pjesmom i plesom predvođeni sestrama Filoteom i Marijom Angelom uz radosno društvo mještana. Dan su završili klanjanjem i opuštenim druženjem do počinka.