Budi dio naše mreže
Izbornik

Treći dan XXVII. Hoda Franjevačke mladeži

Bjelovar (IKA)

Članovi Franjevačke mladeži nastavili su u utorak 26. srpnja svoje hodočašće na tri rute po Hrvatskoj u okviru XXVII. Hoda Frame.

Članovi Zagrebačkoga područnog bratstva Frame uputili su se iz Novigrada Podravskog prema Bjelovaru. Dužina te dionice od 28 kilometara, nije ih spriječila da ustraju u svom putu.

Putem su imali dvije stanke –u Donjim Mostima i u Kapeli gdje su bili dočekani uz obroke i pića koja su im pripremili domaćini.

U drugom dijelu dana fra David Sedlar održao je katehezu u kojoj je objašnjavao važnost svećenika. Potom je u samostanskom dvorištu slavljena misa s narodom. Sudionici Hoda imali su i nakon 28 km imali dovoljno energije da predvode pjevanje.

Dan su završili s molitvom Večernje i euharistijskim klanjanjem.

Članovi Osječkog područnog bratstva Frame su se trećeg dana Hoda iz Đakova zaputili prema Vrpolju. Putem su imali okrjepu u Piškorevcima gdje su također izmolili Jutarnju molitvu Časoslova. U Vrpolju su se raspodijelili po obiteljima koje su ih ugostile te su se pripremili za nagovor fra Mislava Lukačevića i slavlje svete mise. Dan su završili klanjanjem i povratkom u obitelji.

Članovi Splitsko-dubrovačkog i Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame su s prvim zrakama sunca napustili fra Miroslava Modrića i župu Prugovo te „spaljenom“ zemljom krenuli prema Lećevici. Nekoliko žuljeva i kilometara kasnije uz pratnju „umjerenih 38 stupnjeva“ stigli su u Lećevicu gdje su poslušali katehezu fra Ante Bešlića i svjedočanstvo služavke Malog Isusa s. Marije Antonije Čobanov.