Budi dio naše mreže
Izbornik

Nova generacija animatora Dubrovačke biskupije završila svoju temeljnu formaciju

Dubrovnik (IKA)

Četvrti vikend Temeljne formacije animatora 11. generacije održan je od 24. do 26. ožujka u prostorijama Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku.

Tema posljednjeg vikenda za ovu generaciju dubrovačkih animatora bila je „Duhovna dimenzija animatora”. Nakon što se na prethodnim susretima naglasak stavljao na upoznavanje animatora i samog sebe, obitelji te mjesta i pripadnosti animatora u zajednici ovog vikenda je cilj bio približiti animatorima duhovnu dimenziju njihovog poslanja. Tema je obrađena radom u malim grupama, interaktivnim i molitvenim radionicama. Program su organizirali animatori instruktori i stručnjaci, a na njemu je sudjelovalo 24 sudionika.

Misu u subotu je predvodio voditelj Ureda za mlade i predsjednik Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije don Ivo Markić u kapelici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, a na popodnevnoj kavi s duhovnikom sudionicima se pridružio dubrovački biskup Roko Glasnović i odgovorio na pitanja koja su sudionici prethodno imali priliku zapisati.

U nedjelju su sudionici zajedno sa svojim voditeljima sudjelovali na euharistijskom slavlju u dubrovačkoj katedrali Gospe Velike koju je predvodio župnik don Marin Lučić.

Tim je vikendom završio program Temeljne formacije animatora 11. generacije čija se specijalizacija očekuje u siječnju sljedeće godine.

Temeljna formacija animatora održava se u organizaciji Vijeća za mlade Dubrovačke biskupije, Ureda za mlade Hrvatske biskupske konferencije i Salezijanske obitelji.