Budi dio naše mreže
Izbornik

Novi rad znanstvenika HKS-a o e-nastavi u vrijeme pandemije covida-19

Zagreb (IKA)

Znanstvenici s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta objavili su rad o stavovima i bojaznima studenata zdravstvenih studija u Hrvatskoj u vezi prelaska isključivo na e-nastavu tijekom pandemije covida-19, priopćio je u utorak 10. studenoga HKS.

U travnju i svibnju 2020. među studentima devet sveučilišnih zdravstvenih studija u Hrvatskoj provedeno je istraživanje kojem je bio cilj ispitati stavove i bojazni studenata zdravstvenih studija u Hrvatskoj povezanih s prelaskom nastave iz predavaonica Sveučilišta ili fakulteta isključivo na e-nastavu tijekom pandemije covida-19.

U istraživanju su uz Hrvatsko katoličko sveučilište sudjelovali: Sveučilišni odjel zdravstvenih studija Sveučilišta u Splitu, Medicinski fakultet u Puli, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek, Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru, Libertas međunarodno sveučilište, Studij sestrinstva Sveučilišta u Dubrovniku, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci i Sveučilište Sjever.

Koautori rada s Hrvatskog katoličkog sveučilišta su Livia Puljak, Marta Čivljak, Ana Haramina, Snježana Mališa, Dalibor Čavić i Dinko Klinec.

U istraživanju je sudjelovalo 2520 studenata sa stopom odgovora od 70.3%. Rezultati istraživanja pokazuju kako je većina studenata zdravstvenih studija bila zadovoljna s isključivim e-učenjem, svojom osobnom prilagodbom i prilagodbom ustanove na isključivo e-učenje. Studenti su u istraživanju naveli prijedloge za poboljšanje e-učenja koje će ustanove moći iskoristiti kako bi se bolje prilagodile na buduću e-nastavu.

Znanstveni rad objavljen je na engleskom jeziku, s otvorenim pristupom u časopisu BMC Medical Education, priopćio je HKS.